Helmond – Leo Drive, een Turkse specialist in autonome mobiliteitstechnologieën, heeft Nederland gekozen als locatie voor zijn eerste Europese uitbreiding. Het bedrijf vestigt zich op de Automotive Campus in Helmond, in de provincie Brabant, met als doel de ontwikkeling van autonome voertuigtechnologieën voor de Europese markt te versnellen.

In februari 2024 kondigde Leo Drive aan dat het zich gaat vestigen op de Helmond Automotive Campus. Deze strategische stap plaatst het bedrijf midden in het hart van innovatie en samenwerking binnen het Nederlandse high-tech en automotive ecosysteem. Dit markeert een belangrijke vooruitgang in Leo Drive’s missie om te innoveren en een leidende rol te spelen in de industrie.

Innovatiecentrum van Europa

Leo Drive is toegewijd aan het ontwikkelen en implementeren van geavanceerde autonome technologieën om de toekomst van mobiliteit te transformeren. Met de nieuwe vestiging in Nederland wil het bedrijf de adoptie van autonome technologie in de Europese auto-industrie bevorderen door middel van innovatieve, kosteneffectieve en open-sourcevriendelijke benaderingen.

Nederland biedt het perfecte platform voor Leo Drive om deze ambities waar te maken. Met een sterke focus op automatisering biedt het Nederlandse high-tech ecosysteem een solide basis voor de autonome technologieprojecten van het bedrijf. Bovendien zorgt de strategische ligging van Nederland voor ongeëvenaarde toegang tot belangrijke markten, terwijl de efficiënte transportinfrastructuur de verdere ontwikkeling van mobiliteitstechnologieën kan stimuleren.

Samenwerking met Nederlandse partners

De samenwerkingsgerichte omgeving van de Nederlandse mobiliteitssector is ook cruciaal voor Leo Drive. Gevestigd op de Helmond Automotive Campus, is het bedrijf van plan samen te werken met lokale bedrijven, startups en onderzoeksinstituten om baanbrekende mobiliteitsoplossingen te co-creëren.

De provincie Brabant, die bekend staat als een snel evoluerende technologie- en industriële hub in Europa, biedt een ideale omgeving voor Leo Drive om deze vorm van samenwerking en innovatie na te streven. Door sterke, wederzijds voordelige relaties op te bouwen met andere belanghebbenden, zal Leo Drive bijdragen aan de Nederlandse cultuur van open innovatie en co-creatie. Samen met zijn partners wil het bedrijf de ontwikkeling van oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen versnellen en bijdragen aan het voortdurende succes van de regio.

Ondersteuning van het Invest in Holland-netwerk

Leo Drive’s expansie naar Nederland werd mede mogelijk gemaakt door de steun van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), partners binnen het Invest in Holland-netwerk. Deze instanties boden belangrijke ondersteuning en begeleiding bij het navigeren door het Nederlandse zakelijke landschap en het opbouwen van connecties met belangrijke regionale spelers. Dankzij de introductie van het Nederlandse samenwerkingsklimaat en uitgebreide netwerk, hebben NFIA en BOM een cruciale rol gespeeld in het starten van Leo Drive’s innovaties in Europa. Leo Drive is ervan overtuigd dat voortdurende ondersteuning van het Invest in Holland-netwerk essentieel zal zijn voor het behalen van zijn strategische doelen op de Europese markt.

Bron: Leo Drive